SEO KAMPANJA - PROCES IZRADE

Za kvalitetnu SEO kampanju značajni su brojni čimbenici.

SEO kampanja zahtijeva:

  • istraživanje konkurencije i tržišta,
  • istraživanje ključnih riječi,
  • primjenu ključnih riječi na Vašim web stranicama,
  • optimizaciju na stranicama (on-page SEO),
  • strukturiranje web stranica i internih linkova,
  • kvalitetan link building,
  • praćenje rezultata i njihovo optimiziranje.

Pravilno planiranja SEO kampanja, vođenje uredne dokumentacije procesa optimizacije te praćenje rezultata od iznimne su važnosti za uspješnost kampanje.

On-page
On-page optimizacija je optimizacija na samoj stranici. Neki od značajnijih elemenata on-page optimizacije su izgled linkova, title tagovi, meta tagovi, pravilno/ciljano korištenje html jezika itd.
Off-page
Off-page optimizacija, između ostalog, uključuje građenje linkova (tzv. backlinkova) prema Vašoj stranici – kako onih plaćenih, tako i besplatnih.

seo kampanja

KONTAKTIRAJTE NAS

=

OVOGODIŠNJE SMJERNICE

SEO i marketing povezani su čvršće nego ikad prije. Za što bolje poslovanje vaši bi SEO i marketing timovi trebali tijesno surađivati, tvrdi AJ Agrawal iz tvrtke Alumnify te navodi najvažnije ovogodišnje smjernice pomoću kojih bi vaša tvrtka mogla biti još uspješnija.

Definirajte svoje ključne riječi

Ovo je jedan od rijetkih starih SEO čimbenika koji će nastaviti funkcionirati. Ključne riječi možda su izgubile na značaju jer je Google promijenio pravila, ali one su i dalje sastavni dio vaše strategije. Ne trebate ih više masovno ubacivati, ali svakako ih koristite. Neka se istraživanje ključnih riječi i odluka u kojoj mjeri ćete ih koristiti temelje na tome koliko jaku konkurenciju imate i koliko povećanje posjeta očekujete.

Mobitel, mobitel, mobitel

To vrijedi i za SEO i za marketing. Po prvi put rezultati istraživanja pokazuju da su mobilne pretrage nadmašile desktop pretraživanja. Google je već implementirao Mobilegeddon tako da ćete u ovom trenutku morati poduzeti sljedeća dva koraka.

Prvo, vaše web stranice moraju biti prilagođene mobilnim uređajima (ako već nisu). Na sreću, većina novih tema to ima ugrađeno tako da s tim ne bi trebalo biti problema.

Drugo, trebate komunicirati s mobilnim korisnicima. To znači da trebate skratiti svoje sadržaje pa zbog toga zaboravite opširne stranice.

Dominacija fotografija i videa

Čini se da je ljudska pozornost iz godine u godinu sve slabija. Pisani sadržaj u marketingu postaje gotovo nedopustiv, iako je i dalje važan SEO čimbenik. Foto i video sadržaji dominiraju i u SEO i u marketingu.

Za marketinške svrhe, fotografije i video ciljaju ponajprije korisnike mobilnih uređaja. To ima smisla jer kad je netko u pokretu, nema vremena za probijanje kroz tisuću riječi sadržaja. Mobilnim korisnicima video sadržaj može pružiti sve potrebne informacije. Preusmjerite zato više vremena i energije u stvaranje kvalitetnih foto i video sadržaja