ROKOVI IZRADE SEO OPTIMIZIRANJA

Koliko je vremena potrebno do rezultata?

Proces optimizacije i pozicioniranja za tražilice za optimalne rezultate traje od 3 do 6 mjeseci.

Ukoliko je riječ o novoj domeni, potreban je dulji rok. Ako je domena starija, rok može biti kraći.

Već u prvih par mjeseci vidi se povećanje broja posjeta na Vašim stranicama no potrebno je nešto više vremena da bi se postigao maksimalan rezultat.

rokovi izrade seo

Marketing putem društvenih medija povećava svijest vašeg branda.  78% malih poduzeća koristi društvene medije kako bi privuklo nove kupce. Nadalje, 33% kupaca identificiralo je društvene medije kao načine prepoznavanja proizvoda i usluga novih marki.

Marketing putem društvenih medija pomaže u provjeri vašeg branda. Kad se pravilno izvrši, prisutnost društvenih medija tvrtke govori potrošačima da je njihov brend aktivan i usredotočen na naprednu komunikaciju s potrošačima. 63% potrošača koji pretražuju tvrtke putem interneta vjerovatnije će koristiti one s informativnim društvenim medijima

KONTAKTIRAJTE NAS

=

SAVJETI ZA MALE TVRTKE

James A. Martin je na smallbusinesscomputing portalu objedinio savjete stručnjaka za SEO malih tvrtki. Prenosimo najzanimljivije …

Offline i online marketing su jednako važni
Offline marketing će neminovno dovesti do toga da korisnici potraže brand online, što ulijeva neku vrstu povjerenja iz Google-a. Preporuka za male tvrtke je dobiti što više recenzija na svom Google poslovnom profilu. Google koristi ove podatke, a to može biti važan čimbenik u povjerenju pretraživača u brand. Plus, nikada nije naodmet da vaš brand ima iskrene recenzije kada korisnik pretražuje vašu tvrtku – naravno, pod uvjetom da su pozitivne.

Ne očekujte brze rezultate
SEO nije instant strategija, a ljudi u potrazi za brzim, jeftinim pobjedama su oni koji imaju najmanje dosljednosti u svojoj strategiji. Svaki put kada promijenite smjer u svom SEO, stvara se uzorak koji Google vidi, a isticanje nije nešto što želite s Google-om koji stalno promatra.

Optimizacija za lokalno pretraživanje

rokovi izrade seo

Upotrijebite ključne riječi temeljene na lokaciji i pobrinite se da lokalni imenici navode precizno i dosljedno sve vaše poslovne informacije. Osim toga, surađujte s lokalnim informativnim portalima i tvrtkama sa srodnim djelatnostima s ciljem izgradnje linkova na vaše stranice.

Uskladite svoje poslovne podatke na svim stranicama

To uključuje naziv tvrtke, adresu, telefonski broj, e-mail kontakt, kontakt informacije vlasnika, opis djelatnosti, URL početne stranice i logotip. To će vam omogućiti regionalno rangiranje, ali i prikaz na mapama na stranicama s rezultatima pretraživanja.

Napravite video koji se odnosi na vašu djelatnost ili regiju
Ne samo da će video omogućiti bolji prikaz od tekstualnog opisa nego može povećati vrijeme boravka na vašim stranicama (neka video traje barem tri minute). Upotrijebite dobar naslov, opis i linkove u opisu videa.

Održavajte stranice
Google je sklon nagraditi web stranice koje sadrže redovito ažurirane nove sadržaje, stoga je poželjno da je sustav za upravljanje sadržajem jednostavan za korištenje.

Ponudite izvrsno korisničko iskustvo
Brzina stranica, njihova sigurnost, jasni pozivi na akciju (CTA) i struktura stranica postat će ove godine još značajniji SEO čimbenici. Stranice koje nude kvalitetnije korisničko iskustvo i jednostavne su za navigaciju odnosit će prevagu u odnosu na stranice koje imaju samo dobro složene dolazne likove (backlinks).

Nemojte stati u svojim SEO nastojanjima
SEO nije jednokratna stvar – to je proces koji nikad ne prestaje. U trenutku kada prestanete poboljšavati svoje stranice i njihov položaj u tražilicama, zaostajete. Takav zaostatak je iznimno je teško nadoknaditi i to nije nešto što se može popraviti s par izmjena u kodovima. Male tvrtke koje ozbiljno pristupaju SEO i položaju svojih stranica u tražilicama trebaju shvatiti da je to dugoročno ulaganje.