PAY PER CLICK KAMPANJA (PPC)

Plaćanje po kliku ili Pay Per Click ( PPC ) je najbrži i najučinkovitiji način promidžbe Vaših proizvoda i usluga na internetu.

Oglašavanje je visoko-ciljano, a rezultati su u potpunosti mjerljivi.

Prednosti – PPC Pay Per Click kampanja:

  • Možete definirati svoju ciljanu publiku sukladno demografskim podatcima i/ili geografskom položaju.
  • Imate potpunu kontrolu nad svojom kampanjom.
  • Sami odlučujete o visini dnevnog budžeta sukladno svojim željama, sezonskim promjenama ili očekivanoj razini prometa na tražilicama.
  • PPC kampanja daje brze rezultate – svoje oglase možete vidjeti doslovno nekoliko minuta nakon što postavite kampanju.
  • Možete pratiti učinkovitost Vaših oglasa i mjeriti povrat investicije u odnosu na postavljene ciljeve.

Oglašavanje na tražilicama jedan je od najpopularnijih oblika PPC-a. Omogućuje oglašivačima da licitiraju za položaj oglasa u sponzoriranim vezama tražilice kada netko traži ključnu riječ koja je povezana s njihovom poslovnom ponudom. Na primjer, ako licitiramo za ključnu riječ “PPC softver”, naš bi se oglas mogao prikazati na samom vrhu mjesta na stranici Google rezultata.

Svaki put kada se naš oglas klikne, a posjetitelj pošalje našu web stranicu, moramo platiti tražilici malu naknadu. Kada PPC ispravno radi, naknada je trivijalna, jer posjeta vrijedi više od onoga što platite . Drugim riječima, ako plaćamo 3 kune, a klik rezultira prodajom u iznosu od 300 kuna, tada smo ostvarili ogromnu zaradu.

pay per click kampanja

PAY PER CLICK KAMPANJA

KONTAKTIRAJTE NAS

=

VAŽNOST ISTRAŽIVANJA I ANALIZE POTRAŽNJE KLJUČNIH RIJEČI

Istraživanje za odabir ključnih riječi jedna od najvažnijih, najvrjednijih i najučinkovitijih aktivnosti u području SEO marketinga.

Kroz istraživanje i analizu potražnje ključnih riječi na željenom tržištu doznat ćete ne samo koje riječi i fraze su ključne za vaš SEO već i puno drugih važnih informacija o svojim potencijalnim kupcima/klijentima.

Uz analizu potražnje ključnih riječi možete predvidjeti promjene u potražnji, odgovoriti na dinamične tržišne uvjete, te ponuditi proizvode, usluge i sadržaje koje web pretraživači već aktivno traže. U povijesti marketinga razumijevanje motivacije potrošača u praktički svim područjima poslovanja nikad nije bilo tako pristupačno.

Svako pretraživanje upisano u tražilicu na neki način je zabilježeno, a alati za istraživanje i analizu potražnje ključnih riječi omogućuju vam pristup tim podacima. Ipak, ti alati neće vam direktno pokazati koliko značajna će biti određena ključna riječ/fraza za položaj vaše stranice na web pretraživaču ili za porast posjeta iz pretraživanja.

Mnoge platforme daju prednost plaćenim oglašivačima. To vrijedi tako za Google kao i za Facebook. Za bolje rezultate budite spremni platiti oglašavanje. Padom organskog dosega na društvenim mrežama, to bi uskoro mogao ostati jedini način za dosezanje značajnijih rezultata.

Za one s manje iskustva: plaćeno oglašavanje podsjeća na učenje potpuno novog jezika pa stoga počnite s manjim svotama.

PAY PER CLICK KAMPANJA